Шефовете на ФБР и АНС отново привикани в Конгреса по разследването за руската намеса

  • 24 март 2017 19:22

  • 2652
  • 3
Шефовете на ФБР и АНС отново привикани в Конгреса по разследването за руската намеса
© Getty Images/Guliver

Шефовете на ФБР - Джеймс Коми, и на Агенцията за национална сигурност (АНС) - Майкъл Роджърс, ще бъдат поканени във вторник на закрито изслушване в Комисията по разузнаването при Камарата на представителите за допълнително обсъждане на въпроса за предполагаемата руска намеса в предизборната кампания в САЩ, съобщи днес на среща с журналисти председателят на комисията Девин Нунес, цитиран от Ройтерс.

Това ще бъде второто заседание на комисията по темата. "Редица въпроси все още остават без отговор. Ние искаме да изслушаме двамата, преди да викаме други свидетели", каза Нунес.

Той съобщи също така, че бившият шеф на предизборния щаб на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - Пол Манафорт, доброволно е изявил желание да бъде препитан от комисията. Предстои тя да се консултира с адвокатите си, както и с юридическите съветници на Манафорт, дали този разговор да бъде открит за обществеността или да се проведе при закрити врата.

"Ние не искаме да встъпваме с ера на нео-маккартизъм, при която да привикваме американци (за разпит) само защото имената им са споменати в някакъв медиен сюжет. Ако хората искат да дойдат тук доброволно, ние ще приемем това", каза Нунес, цитиран от Асошиейтед прес.

Преди седмица агенцията съобщи, че преди 10 г. Манафорт е работил за руския милиардер - алуминиевия магнат Олег Дерипаска, приближен на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, и е подписал с него годишен договор за 10 млн. долара. В изявление пред АП в началото на тази седмица Манафорт потвърди, че е работил за Дерипаска, но отрече, че неговата дейност е имала за цел да обслужи интересите на Русия, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2652 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.26 | 16:59

3
Ето за това правя евала на американците, нищо не забравят и не остават на случайността! И ще видите, че ще намерят какво е станало защото имат закони за разлика от руската кочина!
Хих

2017.03.25 | 09:14

2
Клаха лондончани, а те пак вадят плашилата то гардероба (расизма и национализма) за да замажат положението. С цензура няма да се получат нещата, тирани!!! Демокрация и свобода на словото заменени от педерастия, содомия, феминизъм и ислямски фетишизъм......а сега и цензура! Да в

2017.03.25 | 09:14

1
руска намеса в полза на хилъри

Добави коментар

Водещи новини