2 години от катастрофата със самолет на Germanwings

  • 24 март 2017 16:53

  • 3715
  • 0
2 години от катастрофата със самолет на Germanwings
©

Авиокомпания Lufthansa отбелязва днес втората годишнина от катастрофата на самолета на нискобюджетната си дъщерна фирма Germanwings.

По този повод главният изпълнителен директор на Lufthansa Карстен Шпор отбеляза, че това е ден за възпоменание, а не за спекулации, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. Никога няма да забравим жертвите, каза Шпор след церемония във Френските Алпи, където се разби самолетът, на която присъстваха роднини и приятели на загиналите пътници и екипаж. На мястото на катастрофата ще бъде издигната скулптура, която да напомня за трагедията.

В последните дни бащата на втория пилот, който според следователите умишлено е насочил самолета към планинските върхове, постави под въпрос ролята му при катастрофата. Според бащата на Андреас Лубиц той бил здрав и жизнерадостен човек.

Лубиц е страдал от безсъние от месеци, страхувал се е, че губи зрението си и е бил отчаян, каза в Дюселдорф прокурорът Кристоф Кумпа. Седмица преди разбиването на самолета Лубиц търсил на таблета си методи за извършване на самоубийство и се интересувал как се блокира вратата на пилотската кабина, допълни Кумпа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3715 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини