Как тази жена създаде компания за 1 млрд. долара?

  • 24 март 2017 15:41

  • 4268
  • 0
Как тази жена създаде компания за 1 млрд. долара?
© Getty Images/Guliver

Лиз Елтинг е жена, която сама е спечелила богатството си, а успехът й отреди място в класацията на Forbes на най-богатите жени в Америка, които сами са натрупали състоянието си.

Тя е съосновател и генерален директор на TransPerfect - една от най-големите компании за преводи. До 25-ата си годишнина Елтинг е живяла и работила в пет страни (Португалия, Испания, Канада, Венецуела и САЩ) и е учила четири езика. На 26 г., с диплома по бизнес администрация от Нюйоркския университет, тя започва съвършената работа, която се оказва не чак толкова съвършена.

Точно тогава обаче започва романтичната й история на предприемач - тя създава TransPerfect с приятеля си в студентската си стая в Нюйоркския университет без никакво външно финансиране. Днес компанията се оценява на повече от 1 млрд. долара, но не винаги всичко е било цветя и рози.

„Имало е много етапи - както в личния ми живот, така и в кариерата ми, които смятам за определящи. Но един момент е особено важен, защото включва вземането на трудно решение, което в крайна сметка имаше дълбоко въздействие върху личността ми“, разказва Елтинг.

„Бях на 26 години, живеех в Ню Йорк и неотдавна се бях дипломирала по бизнес администрация от Нюйоркския университет. Нямах търпение да започна кариерата си в международните корпоративни финанси и веднага заех позиция, свързана с финансов арбитраж, във френска банка в сърцето на Манхатън. Бях щастлива, че съм спечелила позицията, знаех, че ролята ми ще бъде предизвикателна, но стимулираща и нямах търпение да започна работа“, споделя Лиз.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
4268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини