Хванаха телефонни измамници, откриха у тях купища откраднати бижута

  • 24 март 2017 15:39

  • 4697
  • 0
Хванаха телефонни измамници, откриха у тях купища откраднати бижута
© Getty Images (Архив)

В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти на Районно управление „Полиция” – Сливен са задържани група мъже, участващи в схема за телефонни измами. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 12,30 часа вчера в хода на специализирана операция на бул. „Банско шосе” в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”. Водачът е 27-годишен с инициали Н.Д., като с него е пътувал и 21-годишният с инициали А.С. и двамата от град Ихтиман. При проведените процесуално-следствени действия в автомобила са намерени и иззети златни накити и сумата от 4800 лева.

Полицейските служители установяват, че накитите и парите са обект на измама, осъществена същия ден в град Сливен. Жена на 68 години е била измамена по схемата „оказване помощ на органите на реда”, като е хвърлила сумата и златото през терасата на жилището си. Малко по-късно е задържан и третият участник в измамната схема, криминално проявеният П.К. на 22 години също от град Ихтиман.

Криминалистите разкриват участието на Н.Д., А.С. и П.К. в три измами на територията на град Сливен. Установява се, че тримата, в различно съучастие, са съпричастни към извършването на редица телефонни измами в страната- в градовете Дупница, Благоевград, Стара Загора, Пазарджик и др. В хода на разследването полицейските служители установяват, че лицето, което е извършвало самата измама (телефонните разговори) се е свързвало с тримата мъже, като ги е информирало за адреса, от който да приберат паричните суми и другите ценности.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини