Ускорено издавали лични карти преди изборите, обясниха от МВР

  • 24 март 2017 12:43

  • 1828
  • 1
Ускорено издавали лични карти преди изборите, обясниха от МВР
©

През месеца преди изборите имахме ускорено издаване на български лични карти. Към момента са издадени около 48 000 лични карти, това са цифри за периода 27 февруари – 23 март 2017г.

Това каза Светлана Ценева, директор на Дирекция „Български документи за самоличност” в МВР, по време на пресконференция посветена на предприетите мерки за обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността на предстоящите предсрочни парламентарни избори, предаде „Фокус”.

„В цялата страна МВР е създало организация за издаване на лични карти, така че българските граждани, които са изгубили, били са им откраднати, повредени или унищожени личните им документи, ще имат възможността да подават заявления за издаване на нова лична карта и съответно да си получат удостоверение, което важи единствено и само в изборния ден и служи единствено и само за упражняване на правото на глас”, подчерта Светлана Ценева. По думите ѝ за последните 3 дни са издадени около 450 такива заявления. Тя обясни и каква е самата процедура за това. „Всеки български гражданин, който по някаква причина няма лична карта, посещава звената за документи за самоличност, подава заявление за издаване на нова, след което му се издава удостоверение, с което би могъл да упражни правото си на глас”, поясни Светлана Ценева. Тя напомни, че заявления за издаване на лична карта се подават по постоянен адрес на гражданите, но удостоверенията могат да бъдат издавани от всяко едно звено „Документи за самоличност” на територията на цялата страна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1828 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.25 | 00:04

1
изобщо всички не са замесени в разграбването на България 27 години -- има само дс и бкп..

Добави коментар

Водещи новини