До дни сключват нов договор за ваксина срещу морбили

  • 24 март 2017 11:39

  • 5904
  • 0
До дни сключват нов договор за ваксина срещу морбили
© Getty Images/Guliver (aрхив)

До дни ще бъде сключен договор за доставка на нови 152 000 дози ваксина срещу морбили, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен. Той участва в среща с директорите на регионалните здравни инспекции, предаде БТА.

По думите му към момента са осигурени 9700 дози ваксини срещу морбили, а 51 000 дози вече са раздадени към регионалните здравни инспекции, които ще бъдат предоставени на общопрактикуващите лекари. Нивото на ваксинация срещу морбили в България е по-ниско от 90%, посочи той.

Осигурени са всички условия за пълно справяне с тази ситуация, каза още министър Семерджиев и припомни, че през 2009-2010 г. от морбили в България са заболели 24 хиляди души, от които 24 са починали.

Готов съм да работя усилено по проектите в рамките на мандата на служебното правителство и ще го направя, каза министър Семерджиев в отговор на въпрос дали е готов да работи като министър и след парламентарните избори.

За по-малко от два месеца сме успели да свършим толкова много неща, че те вече са невъзвратими, добави още той. По думите му, който и да стане министър, ще продължи да работи по тях, "защото плановете и стратегиите са факт и няма спиране по тях".

Последвайте канала на

Десислава Станева
5904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини