Спипаха сериозен измамник в Силистренско

  • 24 март 2017 11:18

  • 8114
  • 1
Спипаха сериозен измамник в Силистренско
© Булфото (Архив)

Районната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа мъж за държане на предмети и материали за изготвяне на неистински документи на автомобили.

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство срещу 55-годишния Иво Д. Той е привлечен като обвиняем за изготвяне, държане и укриване на предмети, материали или оръдия, за които знае или предполага, че са предназначени или че са послужили за съставяне или преправяне на документи за регистрация на автомобили – престъпление по член 308, ал. 7, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс. Силистренецът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Силистра. Днес, 24 март 2017 г., ще бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Иво Д. в Силистренския районен съд.

На 22 март 2017 г. на територията на Силистра, Варна, Димитровград и Русе е проведена специализирана полицейска операция, координирана от Главна дирекция „Национална полиция“. С разрешение за претърсване са проверени и няколко адреса в Силистра и село Майор Ценович, за които полицията разполагала с информация, че се обитават от обвиняемия.
От имотите на обвиняемия са иззети компютърни конфигурации, дискове, бланки за регистрация на МПС, печати с името на нотариус, скенер, ламинатор, стикери за застраховка „Гражданска отговорност“, снимки на мъже за издаване на неистински български свидетелства за регистрация на МПС, както и четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите. Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация, както и голям брой неистински документи - стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други.

Предстои да бъде установена съпричастността и на други петима участници в престъпната схема за нелегален внос на автомобили и изготвяне на неистински документи. На претърсените адреси са открити и иззети скъпи автомобили от висок клас, мотоциклети, фалшиви документи, както и специализирана техника за изготвянето им. Открит и иззет при специализираната полицейска операция е и автомобил „Рейндж Ровър спорт”, който е обект на посегателство от територията на София.
Иво Д. е осъждан като ръководител на организирана престъпна група за изготвяне на неистински официални документи за регистрация на МПС и е изтърпял ефективна присъда за това престъпление.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
8114 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван Пьотр

2017.03.27 | 22:51

1
Един от най-големите имотни измамници в България е измамникът Вяра Панева, още позната под псевдонима Вероник Панева, Вяра Станчева, както и Вяра Калчева или Вяра Панева Калчева. Имотният измамник оперира от името на фирми фантоми с названията Евротрейд, Евро Трейд 07, Еврот

Добави коментар

Водещи новини