Животновъдите отново излизат на протест

  • 24 март 2017 09:07

  • 2462
  • 3
Животновъдите отново излизат на протест
© Булфото (архив)

С блокади на основни пътни артерии в страната продължават протестите на животновъди, които преди два дни окупираха министерството на земеделието и президентството.

Някои от фермерските организации се разграничиха от стачните действия. От браншовата организация „Обединени български животновъди“ обявиха, че протестите ще бъдат на четири основни пункта - на „Дунав мост“ - Русе, граничен пункт „Капитан Петко войвода“, на пътя Ловеч - Варна и на главен път Е-79 в района на тунел Железница. "Исканията остават абсолютно същите, тъй като няма абсолютно никакъв резултат от нашата стачка. Освен исканията за отмяна на министерската заповед, спираща плащанията по мерките за агроекология и незабавно изплащане на субсидиите, фермерите смятат, че има избирателно превеждане на евросредства. Разтръбиха навсякъде, че са изплатили 70 млн. евро по т.нар. планински райони и различни от планинските, обаче на над 5 хиляди бенефициента не бяха изплатени сумите – без обяснения, без нищо", каза Юлия Коюмджийска пред БНР.

Четири животновъдни организации обаче се разграничиха от протестите на колегите си и смятат, че стачката има други цели. "Не е моментът да правим политически стачки. Би трябвало да се работи с диалог и срещи, защото не можем да кажем, че в служебното министерство има виновни хора", каза Велин Мицев.

От обединени български животновъди отхвърлиха обвиненията. "Не ни интересува нито една партия. Ние просто сме животновъди и земеделци и си искаме парите – тези, които сме заслужили и тези, които ни се полагат", заявиха от организацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2462 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.25 | 11:29

1
Бозуков да върне парите на фермерите.

2017.03.25 | 11:30

3
Европейските фондове не са за Бозуков, а за фермерите.

2017.03.25 | 11:30

2
Да идат да протестират в Банкя пред къщата на Бай Кой

Добави коментар

Водещи новини