Нови мерки срещу преписването на матурите

  • 23 март 2017 21:42

  • 1863
  • 0
Нови мерки срещу преписването на матурите
©

Над 50 000 зрелостници ще се явят на матурите тази година. Ще бъдат въведени нови правила, за да се избегнат всякакви рискове за преписване. Изпитите ще са на модули, като времето им ще е различно в зависимост от предмета.

За първата задължителна матура по български език времето се запазва 4 часа. Първите две части на изпита ще са по 60 минути с прекъсване между тях. В третата част учениците ще имат 90 минути, за да пишат по конкретна тема. Втората задължителна матура - например по предметите математика, биология, химия и физика, ще е в два модула, отново с различна продължителност. Изпитът ще бъде разделен на части, за да бъдат спрени преписвачите. Всеки зрелостник ще има по един голям плик, в който ще има по-малки. В тях кандидатите ще слагат вече решените модули. Така само срещу запечатан плик ще могат да излизат от класната стая, съобщава Нова телевизия.

Дори и разделени на модули, и учители, и ученици знаят, че опитите за преписване няма да спрат. И все пак повечето зрелостници ще заложат на знанията си. Примерни тестове вече са качени на сайта на Министерството на образованието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини