Цифрите говорят за рекорд в MotoGP още преди старта на сезона

  • 23 март 2017 17:48

  • 2005
  • 0
Цифрите говорят за рекорд в MotoGP още преди старта на сезона
© gettyimages

След историческия сезон 2016 в MotoGP с цели девет различни победители, успехи на сателитните пилоти и рекордната трета кралска титла за 23-те години на Марк Маркес, очакванията към новия сезон са доста завишени.

Предсезонната подготовка бе интересна и излъчи нов фаворит – 22-годишният Маверик Винялес, който миналата година спря дългата серия без победи на Suzuki в кралския клас, а след това зае съседния на Валентино Роси гараж в Yamaha.

Според статистиката сезон 2017 ще започне с рекорд още преди самия старт – за първи път на стартовата решетка ще се наредят 10 световни шампиони, които делят помежду си цели 29 световни титли от всички класове.

Доктора, който не успя да разкрие целия потенциал на новата си машина по време на тестовете, се е заканил на десетата титла. Междувременно зимната ваканция бе доста по-плодотворна за пилотите на Honda – Дани Педроса и Марк Маркес. От четирите си състезания в кралския клас на "Лосаил" Маркес може да се похвали с впечатляващ резултат – два подиума и една победа.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

sportal.bg
2005 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини