Дъщерите на президенти, които имат ключова роля в управлението

  • 23 март 2017 16:49

  • 2668
  • 1
Дъщерите на президенти, които имат ключова роля в управлението
© Gettyimages

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, ще има свой офис в Белия дом. 35-годишната дама ще разполага също с устройства за комуникация, които са собственост на федералните власти, и ще има достъп до класифицирана информация. Тя обаче няма да има официален пост и заплата.

Информацията беше изненадваща, тъй като е необичайно дъщерята на президента да има подобен статус в Белия дом, без да изпълнява определена функция. Иванка обаче не е първата дъщеря на държавник, която има видна роля в управлението на баща си.

Примери в това отношение са Пакистан, Ангола, Русия, Таджикистан и Турция, пише ВВС. Като дъщеря на кубинския президент Раул Кастро, Мариела Кастро е племенница на покойния лидер на революцията Фидел.

Майка й Вилма Еспин беше смятана за защитничка на правата на жените“, казва Лилиет Ередеро, редактор в BBC Mundo. Дъщеря й до известна степен тръгва по нейните стъпки. Родена през 1962 г., Мариела е депутат и е известна активистка за правата на сексуалните малцинства.

Тя ръководи Националния център по сексуално образование - организация, финансирана от правителството със седалище в Хавана. Тази организация има ключова роля във формулирането на политиките по теми като превенция на ХИВ/СПИН и правата на хомосексуалистите.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
2668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ееееееееее

2017.03.23 | 22:54

1
Няма що..супер пичка си е.

Добави коментар

Водещи новини