Още подробности за случая, при който линейка изостави мъж в безпомощно състояние

  • 23 март 2017 16:35

  • 21141
  • 0
Още подробности за случая, при който линейка изостави мъж в безпомощно състояние
©

Линейката оставила мъж с изключително тежка гангрена на краката на третокласен път между селата Пожарево и Росоман по негово желание. Това се е случило в началото на седмицата.

36-годишният Даниел Станоев е поискал второ мнение след като от столичната Пета Многопрофилна болница му казали, че се налага да ампутират крака му. Вместо да го закара в друга болница обаче, линейка от въпросното лечебно заведение го оставила на път извън София.

От Районната прокуратура в Сливница вече са започнали разследване и са повдигнали обвинения на двама души от болницата за злепоставяне. Директорът на Пета МБАЛ д-р Борил Петров обаче определи обвиненията като недопустими и добави, че по непотвърдена информация пациентът сам е поискал да бъде оставен на междуселския път, предава Дарик.

"В момента тече вътрешна проверка, проверка от Столична община, дирекция "Здравеопазване", както и проверка на следствените органи, на които оказваме пълно съдействие. Нямаме никаква окончателна и потвърдена информация. По предварителна информация, която не е доказана, това се е случило по желание на пациента. Оставен е по свое желание и не е желал да бъде приет в Пета градска болница. Той е желал второ мнение от съдов хирург, а в Пета градска не работят съдови хирурзи", добави д-р Петров.

Мъжът е бил открит от случайно преминаващия водач на автомобил. На този етап от разследването обаче не може да се каже дали двамата служители, на които е повдигнато обвинение, са екипа от линейката, оставила пациента на пътя. Ако обвиняемите бъдат признати за виновни, ги грози до три години затвор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
21141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини