Запознайте се с човека, чийто сайт Зукърбърг чете всеки ден

  • 23 март 2017 14:57

  • 2552
  • 0
Запознайте се с човека, чийто сайт Зукърбърг чете всеки ден
© Getty Images/Guliver

Гейб Ривера - създател на агрегатора за технологични новини Techmeme, сам определя своя сайт като все още „много нишов“. Тази скромност обаче не е напълно оправдана, пише Buzzfeed News в свой материал, който ни запознава по-обстойно с предприемача и неговата медийна платформа.

Techmeme може и да е нишов сайт, в сравнение с платформи, като Facebook и YouTube, но агрегаторът оказва влияние на хората, стоящи зад някои от най-популярните услуги в интернет, отбелязва Buzzfeed. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг, шефът на Google Сундар Пичай, ръководителят на Facebook Messenger Дейвид Маркъс и изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела са само някои от хората с влияние в технологичните среди, които са редовни читатели на Techmeme.

Хънтър Уолк – бивш продуктов мениджър в YouTube, който сега следва кариера на венчър капиталист, признава, че проверява сайта от три до пет пъти всеки ден. В интервю по имейл за Newsfeed той разкрива, че Techmeme е един от първите сайтове, които отваря всяка сутрин.

„Моето усещане е, че много от нас (в Силициевата долина) го използват,“ добавя той.

В това число влизат и много журналисти. Новините, върху които Ривера се фокусира в даден ден, често диктуват кои събития се следят в медите в САЩ. По този начин предприемачът оформя технологичният разказ за много репортери и редактори, при това без да пише нито дума.

Techmeme не публикува оригинално съдържание и не е социална мрежа. Дори и след редизайна си през 2012 г., сайтът не може да се похвали с впечатляваща визия, липсват и някои основни удобства при навигацията на съдържанието. В своята същност сайтът е просто една начална страница, отрупана с дълги, изпълнени с фактлогия, заглавия, често представляващи сбит преразказ на материалите, които представят.

Сайтът няма мобилно приложение и не присъства в социалните мрежи, ако изключим неговия Twitter акаунт, през който се публикуват сухи новини, без каквато и да е загриженост дали могат да привличат кликове. Приходите на Techmeme идват от спонсорирани постове и страница с обяви за работа.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
2552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини