Заседанието на ВСС започна със скандал

  • 23 март 2017 11:52

  • 2712
  • 1
Заседанието на ВСС започна със скандал
© Булфото (архив)

Поредно заседание на Висшия съдебен съвет започна със скандал, който беше породен от реплика на представляващия съвета Димитър Узунов.

Той обвърза факта, че председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет е в отпуск с това, че приключва "предизборната борба". Членът на ВСС Камен Иванов и още няколко други негови колеги реагираха с несъгласие. Не можем да си позволим такива коментари, не му отива на Узунов, добави той. Правят се инсинуации с какво се занимава председателят на ВКС по време на отпуск, че се занимава с политика. Не става дума за личността, а за институцията, каза Юлия Ковачева. Не може всяко заседание да започва и завършва със скандал, колкото и да е личната ни неприязън помежду ни. Отдавна сме разделени на реформатори, прогресивни сили и мнозинството на Цацаров и Колев, каза главният прокурор.

До всичко това се стигна след писмо на Николай Бареков, който иска от ВСС да отстрани Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет. Причината е, че не беше допуснат в залата, в която беше срещата на Лаура Кьовеши с магистрати. След личните нападки спорът стигна до това дали е работа на ВСС да се заеме с писмото на Бареков, в което той твърди, че имало физическо посегателство върху него.

Светла Петкова сметна, че е уронен престижът на съдебната власт. Зад това стояла началникът на кабинета на Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет Роза Георгиева. Поведението й не било на ниво, което се изисква за служител. На свой ред Соня Найденова се обърна към Светла Петкова и я попита от къде има лични впечатления, при положение, че не е била там. В крайна сметка и след един час дебат ВСС прие за сведение писмото на Бареков и реши, че поставените въпроси не са от негова компетентност.

Последвайте канала на

БТА
2712 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
адвокати на Мафията

2017.03.23 | 14:28

1
Узунов,Цацаров,Бояджиев във ВСС

Добави коментар

Водещи новини