Отвори първия в света денонощен магазин без персонал (видео)

  • 23 март 2017 10:38

  • 8644
  • 1
Отвори първия в света денонощен магазин без персонал (видео)
©

Шведската компания Wheelys отвари първия в света денонощен магазин без персонал, контролиран чрез мобилно приложение в Шанхай. Отворен 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, магазина има за цел да намали цената и да помогне на малките фирми в търговията на дребно, пише "Монитор".

Wheelys започна през 2014 г. с проектирането на модулни вело кафенета, като по-достъпна алтернатива за тези, които не искат или могат да си позволят наемането на помещение. Идеята се оказа изключително успешна и до края на 2016 г. фирмата продаде над 550 модулни велосипеда в над 60 страни.

Сега компанията се опитва да направи нещо подобно с новата си идея Wheely247. След успеха на изпитателен регионален магазин в малък шведски град миналата година, магазина на в Шанхай е доказателство за успеха на новата концепцията на Wheelys за търговия в градска среда.

Клиентът инсталира приложение на телефона си, което му позволява да получи достъп до магазина. Вътре, просто сканира баркода на стоките, които иска и при напускането на магазина сумата бива удържана от кредитната му карта.

Охранителна камера следи за предотвратяването на кражби, като се предполага, че тъй като клиентите влизат чрез приложението в магазина, те може да бъдат идентифицирани, ако бъде забелязано, че взимат стоки без да ги сканират.

Крайната цел на компанията е да лицензира технологията, за да може да се интегрира в съществуващи магазини. От Wheelys казват, „Това, което направи Uber при таксита, е това което правим ние в търговия на дребно.”

Системата е донякъде подобна на наскоро представената от Panasonic в магазин в Япония, без персонал. Технологията на Wheelys дори не е толкова напреднала като тази на Panasonic, която дори не се нуждае от индивидуално сканиране на всеки продукт, но възможността системата на Wheelys да бъде закупена и да се използва от малки търговци на дребно със сигурност дава преимущество.

Магазина на Wheelys в Шанхай в момента е в бета тестова фаза и клиентите, които искат достъп до него, трябва да се регистрират на сайта на компанията. Магазина напомня на гигантски автомат със монети, но бъдеще изпълнено с подобни магазини, може да се окаже по-близко, от колкото предполагаме.

Последвайте канала на

Novini.bg
8644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.30 | 02:46

1
Това може да доведе до масови кражби на телефони,също съкращава едно-две работни места,както и липсва човека с когото можеш да комуницираш,липсва топлина.

Добави коментар

Водещи новини