НЗОК обсъди с експерти Националния рамков договор

  • 22 март 2017 16:29

  • 4657
  • 0
НЗОК обсъди с експерти Националния рамков договор
©

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) стартира днес (22.03.2017 г.) тридневен семинар с участието на служители от Централното управление (ЦУ) и районните здравноосигурителни каси (РЗОК).

Семинарът е посветен на прилагането на Националните рамкови договори за 2017 г. за медицински и за дентални дейности в аспектите на договарянето с договорните партньори, което започва от 1 април т.г., информационното осигуряване, разпределението на финансовите средства и контрола.

Целта на семинара е участниците да се запознаят и да уеднаквят практиките си в осъществяване на дейността по договаряне и контрол в системата на НЗОК и прилагането на най-добрите от тях.

Семинарът бе открит от подуправителя на институцията – д-р Димитър Петров. В своето слово д-р Петров очерта няколко положителни аспекта в Националните рамкови договори, като подчерта, че един от тях е самото сключване на договорите, с което се прекратява порочната практика на административно-командния стил в работата на касата. Въвеждането на механизми, които намаляват тежестта на административната регулация е втората положителна страна на НРД 2017 г. Заплащането на парентералните лекарствени форми при лечението на онкоболните да става на тегло, както и договарянето на онколекарствата да се извършва централизирано - това са някои от предстоящите задачи на НЗОК, очертани от д-р Петров.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4657 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини