Белгийският премиер Шарл Мишел: Оставаме единни (обновена+видео)

  • 22 март 2017 10:20

  • 2413
  • 1
Белгийският премиер Шарл Мишел: Оставаме единни (обновена+видео)
© gettyimages (архив)

Ние сме и ще останем единни, написа белгийският премиер Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в в Twitter, предаде Скайнюз.

Днес западноевропейското кралство почита паметта на жертвите на атентатите от 22 март 2016 г. Министър-председателят на Белгия посочи, че загиналите няма да останат незабравени и заяви, че страната му ще остане единна. Той, придружаван от държавния глава – крал Филип и други официални лица, посети в 9 часа българско време летището "Завентем". Хората с минута мълчание отдадоха почит към загиналите след взривовете на аерогарата в белгийската столица. Траурна церемония се състоя и на метростанцията "Маалбек" в центъра на града.

Пред хората крал Филип произнесе кратко слово. Ние споделяме скръбта на близките на невинните жертви. "Ние обаче ще останем смели и почтени. Ние ще отговаряме на жестокостта и с морал, и с твърдост", каза монархът

Паметта на жертвите бе почетена и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и председателя на Съвета на Европейския съюз – Доналд Туск

На 22 март 2016 в 9 часа българско време тримата членове на "Ислямска държава" (ИД) Ибрахим ел Бакрауи, Нажим Лакрауи и Мохамед Абрини детонираха взривни устройва в Завентем. Малко по-късно джихадистите Халид Ел Бакрауи (брат на един от атентаторите на аерогарата) и Осама Крайем извършиха нападение в подземната железница.

При двата атентата загинаха 32-ма души.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2413 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.22 | 15:57

1
Оставаме единни, звучи като 'аз съм Шарли'. Но май трябва нещо да се направи, а не само да си стоим единни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини