Чешкият външен министър разкритикува Юнкер

  • 20 март 2017 20:52

  • 2101
  • 5
Чешкият външен министър разкритикува Юнкер
© Getty Images/Guliver

Чешкият външен министър Лубомир Заоралек разкритикува председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, който според него не обръща нужното внимание на позицията на новите страни членки в ЕС, предаде Франс прес.

"В миналото е имало доста неприятни проблеми между Изтока и Запада (на ЕС), дори сякаш се появяваха разцепления. И така и никога не видях председателя на Европейската комисия да посети Източна Европа, да види на място какъв е проблемът", заяви Заоралек, без да уточни за какви разногласия говори.

"Затова пък съм чувал изказвания, които всъщност влошаваха положението и пораждаха усещането, че Изтокът е някак странен и различен", заяви чешкият външен министър по държавната телевизия ЧТ 24.

"Убеден съм, че ролята на Европейската комисия е да търси компромиси в моменти на криза, а не да изостря напрежението", заяви шефът на чешката дипломация.

Заоралек направи изказването си броени дни преди срещата на върха на ЕС на 25 март, на която ще се отбележи 60-годишнината от Договорите от Рим в момент, когато в редица европейски столици се споменава сценарият за Европа "на няколко скорости".

В началото на месеца страните от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия и Словакия) отхвърлиха в съвместна декларация идеята за ЕС "на няколко скорости", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2101 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
дуци

2017.03.21 | 22:53

5
дали ще доживеем да се порадваме и ние на такъв външен министър ,който ще застане и ще скръцне със зъби на тия брюкселски изроди , не да им лиже задниците !

2017.03.21 | 22:53

4
Вишеградската четворка трябва да управлява ЕС,те са най-адекватни и разумни в решенията си!

2017.03.21 | 22:53

3
Такова поведение от нашите пълзящи и наведени политици няма да чуете, поне за сега

2017.03.21 | 22:52

1
Радвам се,че има още разумни хора в Европа,които мислят нормално.Жалко е,че и ние нямаме такива политици,според мен е важно да се обединим в един съюз със тях и да се опитаме да променим статуквото.

2017.03.21 | 22:53

2
Мууутата НЕ разрешават, искат разпад и унищожение на европейските народи. Не се и надявай на нормален живот вече.

Добави коментар

Водещи новини