ГЕРБ: Културата и духовността трябва да се вградят в държавната политика (видео)

  • 20 март 2017 18:16

  • 4875
  • 7
ГЕРБ: Културата и духовността трябва да се вградят в държавната политика (видео)
© Novini.bg

За да успее нашата нация е нужна здрава спойка между нас. Тя е свързана с културата и изкуството. Всичко, което правим през последните години в София се дължи на добри диалог, който имаме с творческите среди. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на среща на ГЕРБ с представители на творческия сектор в София, предаде репортер на Novini.bg.

"Важните теми са няколко – възможностите за изява на творците, създаване на културни пространства, възпитаване на култура", подчерта Фандъкова.

"Целта на срещата ни е да чуем какво вие ще ни кажете. Важно е как културата и духовността се вграждат в държавната политика, това е изключително важно. Убеден съм, че посланието на културните индустрии се подобрява". Това каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. "Искам да знам какво мислите вие за това какво може да се подобри, за да може тази индустрия да се развива.", посочи той. "Ако направя диалгностика на състоянието на обществото, то е силно фрагментирано. Обществото ни е толкова разделено, че трудно би се обединило под обща кауза и това силно ме тревожи. Все повече имаме нужда от утвърждаване на българската идентичност, но това няма да стане чрез вадене на минали величия от раклата. Трябва да търсим други начини“.

Дискусията бе открита с изпълнение на музиканта Калин Вельов и Йоана Драгнева, Музикантът е кандидат за народен представител в листите на ГЕРБ. "Знаех, че няма да е лесно да вляза в политиката. Усетих, че ми идва заряд. В последните години обикалях България и се срещах с колеги, за да се запозная с проблемите им. Станах част и от Творческия съвет по програма "Култура" към СОС. Благодаря за шанса, който ми бе даден. Разбрах, че ако искаме нещо да се случи, то зависи само от нас. Много неща свършихме, но има и още много други, които не са направени. Най-важното нещо е да комуникираш с хората, които са вътре в материята. С тяхна помощ ще можем да преодолеем проблемите им“, заяви Вельов.

По думите му най-важно е образованието. "Важно е културата и изкуството да присъстват в образованието. Един от начините за разсейване на агресията в училище е чрез изкуството. В годините се е загубила връзката между образованието и културата", посочи музикантът.

На дискусията присъстваха археологът проф. Николай Овчаров, актьорът Тончо Токмакчиев, драматургът Христо Бойчев, както и певицата Теди Кацарова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4875 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
оня с коня

2017.03.21 | 10:57

7
Вие сте баси наглите копелета. Говорите за обединение а всявате омраза и разделение, говорите за образование а закрихте хиляди училища, за здравеопазване а закривате болници, за духовност а нямате и на идея какво е това.

2017.03.21 | 10:57

6
при герберастите министър на културата е крадлив турчин - напред да живее културата

2017.03.21 | 10:55

4
Данче Данче може и да си добра жена с чисти помисли но в Столична община си се обградила с хитреци лъжци и крадци.Което почва да ме навежда на мисълта....

2017.03.21 | 10:57

5
и тя краде с тях
Един

2017.03.21 | 10:41

3
Този пън изобщо не знае какво означава думата "духовност"! А ще прави държавна политика! Въздухари! Въздухари! Въздухари!
Ивайло

2017.03.21 | 09:32

2
Аве този джукестия може ли така да се направи на келеш с тез червени платненки.
FM

2017.03.21 | 09:31

1
Ще ви вградим в стената на границата.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини