Бившият директор на Фонда за лечение на деца понесе административната си отговорност

  • 20 март 2017 16:02

  • 6459
  • 2
Бившият директор на Фонда за лечение на деца понесе административната си отговорност
© Булфото (архив)

Бившият директор на Фонда за лечение на деца е понесъл административната си отговорност заради установените нарушения. Това се казва в съобщение, изпратено от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ).

МЗ е извършило извънпланова проверка за спазване на вътрешните правила за организацията на работа на Фонда за лечение на деца, предизвикана от твърдения, изложени в няколко сигнала до министерството. В хода на проверката, обхващаща периода от септември 2015 г. до октомври 2016 г., са били установени редица нарушения в управлението на фонда. Голяма част от констатираните нарушения са били извършени по време на управлението на проф. Владимир Пилософ, се допълва още в съобщението.

На 26 януари МЗ е уведомило прокуратурата за фактите и обстоятелствата, изложени в доклада от проверката. По искане на министъра на здравеопазването Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен на 24 февруари проф. Пилософ подаде оставка и бе заменен на поста от д-р Тинка Троева.

Сегашният ръководен екип на МЗ изрази категоричното си становище за необходимостта от промени в Правилника за дейността на Фонда за лечение на деца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6459 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.12 | 08:48

2
каква административна отговорност!!??те се разпрали от кражби...как едно крадливо човече не е в затвора за тези 27 години??!!
Iovko Genov

2017.03.24 | 07:26

1
Ne vijdame nikoi osaden ot tezi Apashi, Garvan na Garvan oko ne vadi... taka shte e edni shte pravyat narushenia, drugi shte kradat...

Добави коментар

Водещи новини