Харесайте facebook страницата ни

ГЕРБ: Ние искаме да имаме образована нация (обновена)

© ПП ГЕРБ

Ние искаме да имаме образована нация, младите да знаят, че след обучението, ще имат възможност за реализация. Около тази идея се обединиха участниците в дискусия, организирана от ПП ГЕРБ София за образованието.

В кръглата маса на тема “Бизнесът и висшето образование” участваха Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник ... към профила , Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април ... към профила , кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ София, представители на академичните среди и бизнеса, както и кметът на столицата Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си ... към профила .

ГЕРБ гарантира ежегоден ръст на средствата за образование в държавния бюджет и двойно увеличение на учителските заплати в рамките на четири годишен управленски мандат, стана ясно още по време на диксусията.

Владислав Горанов обясни по време на кръглата маса, че липсва връзка между пазара на труда и обучението. Той е на мнение, че висшите учебни заведения трябва да провеждат по-адекватна политика, която да бъде съобразена с демографската криза, предаде репортер на novini.bg.
Горанов заяви, че не успява да се финансира напълно сферата на висшето образование. „Трябва целенасочено да бъде направена връзка между бизнеса и висшите училища. Ако трябва, всяка година да бъде обсъждан приемът и дори това да стане тема на НСТС“, заяви Владислав Горанов.

От работодателските организации поискаха от финансовия министър в кабинета "Борисов 2" - Владислав Горанов още веднъж уверение, че данъците в страната няма да се вдигат.

Томислав Дончев, заяви от своя страна, че за ГЕРБ образованието е приоритет. „В момента наблюдаваме едно силно фрагментирано общество като една част от него е с ниска гражданска грамотност. За нас е много важно да повишим качеството на обществото чрез образование и култура“, заяви той.

Йорданка Фандъкова също напомни, че нейното дълбоко виждане е, че само чрез образование и добра квалификация могат да бъдат подобрени условията на живот.

Преодоляване на неграмотността, инвестиции в мотивацията и квалификацията на учителите и развитие на професионалното образование в България с активното партньорство с бизнеса, са основните стълбове в програмата на ГЕРБ, които бяха представени на събитиеот.

Коментари
Коментари (13)
Коментирай
(гост)
28.03.2017 | 12:35

Кога ще уволните началника-престъпник на РУО- Кърджали,Гроздан Колев?Какво чака МОН?Учителството е настръхнало в очакване.

Рейтинг:
 
0
FM (гост)
24.03.2017 | 08:22

За каква "Образована" Нация говориш, щом все още Турци и Цигани ходят с преводачи да си оправят бакиите.

Рейтинг:
 
0
Z (гост)
22.03.2017 | 20:41

Измет герберастка! Сган от продажници и бездарници! Скопихте образованието, доунищожихте го, с помощта на фондацийките отвън. Не си мислете, че им пука за нас. Обезличаване - това целят - "Отворено общество" - без нации - така най сладко се манипулират хората - безлични гражда

Рейтинг:
 
0
дуци (гост)
23.03.2017 | 00:31

както е тръгнало да се влачите при турците да гласуват за вас ще имате само ОБРЯЗАНА НАЦИЯ

Рейтинг:
 
0
ГОСТ (гост)
02.04.2017 | 09:31

ОБРАЗОВАНИ КАТО ПОЖАРНИКАРИ, ФИЗКУЛТУРНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ КОМУНИСТИ.

Рейтинг:
 
0
М- (гост)
22.03.2017 | 20:42

Какво ще работи тая образована нация, след като унищожихте фабриките и заводите на Бай Тошо? И всичко унищожихте! Но пък строим корабостроителница!

Рейтинг:
 
0
Каро (гост)
22.03.2017 | 20:42

Веднага да се въведе Винету като задължително четиво в учебната програма.

Рейтинг:
 
0
(гост)
22.03.2017 | 20:42

курвите от герб са турска партия на доган

Рейтинг:
 
0
(гост)
22.03.2017 | 22:55

Че от кога ви се прииска това бе. Е кой ви пречеше 8 години да го направите. И от кого го искате от малсианците ли. Нали вие дърпахте конците 8 години.

Рейтинг:
 
0
mc,lf (гост)
22.03.2017 | 20:43

ПЪРВО самите герперастчета трябва да се образоват, а след това останалото население.

Рейтинг:
 
0
(гост)
22.03.2017 | 20:43

А досега чии яйца крепихте, циганските ли?

Рейтинг:
 
0
ii (гост)
24.03.2017 | 08:21

Като ни учите,че Левски е нарушавал законите на Османската империя

Рейтинг:
 
1
1 2
 
Добави Коментар