И вторият обвиняем за убийството на таксиметровия шофьор от Русе остава в ареста

  • 18 март 2017 14:15

  • 2587
  • 1
И вторият обвиняем за убийството на таксиметровия шофьор от Русе остава в ареста
© GettyImages/Gulliver

И вторият обвиняем - 17-годишният Николай В., за убийството на 60-годишния таксиметров шофьор от Русе остава за постоянно в ареста. Това определи днес Окръжният съд в града, след като вчера наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Деян Ц. - също на 17 години.

Тежкото престъпление беше извършено в село Николово в 4.35 часа в нощта срещу 14 март /вторник/. Преди това двамата ученици се качили в таксито в Русе, като пожелали да бъдат откарани до населеното място.

Там били нанесени повече от 10 прободни рани с нож в тялото на шофьора Валери С., чийто труп е открит на 40-50 метра от автомобила. Младежите откраднали портмонето с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и ключовете за таксиметровата кола "Шкода". След това се прибрали обратно в Русе, където в нощта срещу сряда са задържани.

Както БТА вече съобщи, мерките за неотклонение на двете момчета бяха гледани в отделни заседания.
Прокурорът заяви, че Деян Ц. и Николай В. са си набавили тиксо и ножове, като престъплението е било достатъчно добре планирано. Таксиметровият шофьор е бил избран от други двама заради възрастта си.

По време на заседанията стана ясно, че двете момчета са употребили наркотици, смесени с алкохол, преди престъплението.
Адвокатите на Деян Ц. заявиха, че мярката за неотклонение трябва да остане без уважение, тъй като не е установено по безспорен начин престъплението. Младежът каза пред съдията, че когато извършили "това нещо", са били под влиянието на много наркотици, смесени с алкохол.

Адвокатите на Николай В. - Марин Марковски и Венцислав Великов, оспориха искането на прокуратурата и заявиха, че не трябва да се налага мярка за неотклонение. Те поискаха да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да отговори на два въпроса - бил ли е Николай В. в състояние на временна невменяемост предвид количеството наркотик от амфетамини, екстази и марихуана, примесен с твърд алкохол и бира, както и сегашното му състояние дали позволява да участва в съдебния процес.
Адвокатите обясниха, че момчето няма спомен за извършеното убийство. Стана ясно, че то има и здравословни проблеми, свързани с черния дроб.

Съдията по делото остави без уважение искането за експертиза на този етап.

Определенията на двете момчета ще бъдат обжалвани пред Великотърновския апелативен съд.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2587 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Леле леле

2017.03.21 | 16:47

1
" Момчето има здравословни проблеми" за това да не го задържат. А пък аз на адвоката да кажа само, че жертвата има животен проблем, съдзаден от тия двамата убийци-алкохолици и наркомани, дето не трябва да ги съдят като хора, а като сган.

Добави коментар

Водещи новини