Димитър Петров, НЗОК: В момента всяка институция си гледа работата и не ни се нарежда по телефона

  • 17 март 2017 07:43

  • 7847
  • 0
Димитър Петров, НЗОК: В момента всяка институция си гледа работата и не ни се нарежда по телефона
©

Периодът от време от ноември до януари, за който е платено и ни обвинява бившият министър Москов, тогава той още беше на власт. Ако той има някакви претенции и иска да даде някого на прокуратурата, това трябва да са собствениците му заместници и съветници. Това каза Димитър Петров, подуправител на НЗОК в ефира на БТВ.

„Ние се чудехме за какви 20,4 млн. лева говори. Това са пациенти, които не са могли да се регистрират с идентификатора, тъй като в този период или системата блокираше поне два пъти в седмицата в пикови моменти, или самият пациент не е искал да даде отпечатък. Те са регистрирани по старата система с личните карти. Всеки от тези пациенти е бил проверен и от РЗОК. В същото време имаме 1600 отказани по неяснота. Това вероятно са хора, които са влезли за една амбулаторна процедура и след това са били изписани. Те са отказани като плащане“.

„Пръстовият отпечатък трябваше да бъде въведен от 1 януари, но това не стана. Сега се изчаква решението на ВАС, за да се отмени окончателно. В новия рамков договор той не фигурира“, разясни Петров.

Относно обвиненията, че той е бил отстранен защото не е могъл да осигури по-високи отстъпки за медицински изделия, а след това е бил върнат, Димитър Петров заяви: „Това не е вярно. Аз не съм спирал в критиките си към Москов. Технически трябваше да подготвя една наредба и оттам дойде конфликтът“.

„Вчера от НЗОК реагирахме, защото министър Москов започна да използва касата в предизборна та кампания. Тя обаче не е за предизборна употреба. Той връзва някакви числа, които са абсолютна лъжа. В съсловието той е известен като Пинокио. Ние не сме политически ангажирани. В момента всяка институция си гледа работата и не ни се нарежда по телефона, увери той“, каза още той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини