Специален кът за Васил Левски ще има в сградата на "Квадрат 500"

  • 16 март 2017 19:12

  • 1325
  • 0
Специален кът за Васил Левски ще има в сградата на "Квадрат 500"
©

Второто заседание на Националния инициативен комитет за отбелязване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски се състоя днес, съобщиха от Министерството на културата.

Заседанието е било ръководено от председателя на Комитета - служебният министър Рашко Младенов, който е представил и част от идеите на ведомството, свързани с изграждането на специален кът за Васил Левски в сградата на "Квадрат 500", провеждане на целеви сесии от Националния филмов център и др.

Комитетът е бил запознат и с инициативите, които ще получат централно финансиране със средства, предвидени от държавния бюджет.
В Националния комитет за отбелязване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски участват министри, кметове, академици, професори, интелектуалци, духoвни лица, общественици, ръководители на медии, висши военни, представители на различни етнически групи. Патрон на националните чествания е президентът Румен Радев.

През цялата 2017 г., която е обявена за Година на Левски, са набелязани редица инициативи и прояви из цялата страна и в чужбина, посветени на делото и подвига на Апостола на свободата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини