Проф. д-р Славчо Томов е преизбран за ректор на Медицинския университет в Плевен

  • 16 март 2017 16:06

  • 4490
  • 0
Проф. д-р Славчо Томов е преизбран за ректор на Медицинския университет в Плевен
©

Проф. д-р Славчо Томов е преизбран за ректор на Медицинския университет в Плевен, съобщиха от висшето училище.

На общото събрание, което се е състояло днес, мнозинството от делегатите - 154, са преизбрали проф. Томов за втори мандат - 2017-2021 г.


В програмата си той залага на продължаване на политиката на новаторски имидж на университета чрез изграждане на  Научноизследователски институт като обединяваща научна инфраструктура и Изследователски център за внедряване на високотехнологични и иновативни решения за развитието на медицината, подобряването на човешкото здраве и качеството на живот.

Като приоритет в образователната сфера ще продължи организирането на целогодишна кандидатстудентска кампания под наслов "Успяваме заедно" за привличане на качествени и мотивирани кандидат-студенти.

Целта е висшето училище да се утвърждава на картата на висшето медицинско образование в страната и в Европа "като космополитен университет, привлекателен за повече български и чуждестранни студенти, докторанти и специализанти". Идеята е чрез ефективно и динамично управление университетът да се налага като център за иновации за дипломно, следдипломно и продължаващо обучение.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини