ЦИК извади бюлетината за изборите на 26 март (снимки+видео)

  • 16 март 2017 15:23

  • 7608
  • 1
ЦИК извади бюлетината за изборите на 26 март (снимки+видео)
© Булфото

ЦИК вади бюлетината за изборите на 26 март. Какви да опциите за гласуване, как избираме преференциално и какви са сроковете, ще съобщят членовете от комисията.

Към момента има регистрирани 15 неправителствени организации, 15 хиляди наблюдатели, 5 организации са регистрирани към ЦИК, които ще проследят изборния ден.

Снимка: Булфото

Регистрирани са още 6 социологически агенции за екзитполове.

Към момента в ЦИК има постъпили 42 жалби, като към тях са включени и сигнали за СЕМ. Бюлетините пък вече са започнали да пътуват към избирателните секции.

От ЦИК се похвалиха и със съвсем нова визия, която ще е достъпна и за мобилните телефони, като ще дава пълна и подробна информация за изборния ден и отразяването на активността.

Снимка: Булфото

По отношение на разяснителната кампания Централната избирателна комисия е подготвила около 17 000 информационни табла и 300 000 малки брошури. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

„Те са разпространени чрез Български пощи на територията на цялата страна. В София са разпространени на Централна ЖП гара, на Централната автогара, летището и метрото. Ще бъдат поставени и в изборните помещения на сградите, в които ще бъдат разположени секциите. В изборния ден те могат да бъдат разпространени навсякъде“, посочи тя.

По думите ѝ това са информационни, а не агитационни материали и ще могат да се разпространяват и в деня на вота.

„Бяха проведени обученията на районните избирателни комисии чрез интерактивна аудио и видео връзка. Това спестява време и 3-4 членове обучават няколко избирателни комисии. Обученията преминаха успешно. Тя бяха предимно с практическа насоченост“, допълни Нейкова.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7608 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.17 | 10:08

1
много ;избраници ; много нещо , над метър дълга бюлетина , и все са на хранилка

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини