Столичната община е инвестирала 9 млн. лв. в развитието на спортна инфраструктура

  • 16 март 2017 14:21

  • 908
  • 0
Столичната община е инвестирала 9 млн. лв. в развитието на спортна инфраструктура
© Новини.бг

Пред последните десет години Столичната община е инвестирала около 9 млн.лв. в развитието на спортна инфраструктура в училища, детски градини и обществени пространства. Това заяви зам.-кметът на София Тодор Чобанов, който откри гимнастическа площадка на открито в район "Изгрев", заедно с кмета на района Цветомир Жеков и легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев.

На площадката днес се състоя и турнир за ученици от няколко училища в района като част от поредица състезания, организирани от Столичната община и клуба по гимнастика "Стрийт уъркаут България" с председател Йордан Йовчев.

Това е 33-ата подобна площадка за безплатен спорт на открито от типа на стрийт фитнеса, на която младежи могат да прекарват по полезен начин свободното си време, посочи Чобанов. До края на годината предстои да бъдат открити още най-малко 12 спортни площадки на открито и да бъдат поставени около 20 тенис маси в паркове и градини в столицата.

Всяка година Столичната община изпраща запитвания до районните администрации да предложат места, на които да бъдат направени спортни площадки на открито. Изискванията са да се намират в общински паркове и градини, наоколо да има големи училища, да са в охранявана зона и да има лесен достъп до тях, обясни Чобанов. Стремежът е да наситим столичните райони с такива площадки равномерно и да поощряваме хората да спортуват.

На площадките вече се организират турнири по спортна гимнастика и стрийт фитнес от различен характер. Целта е на тях да се провеждат турнири от професионални държавно първенство по гимнастика, така и неформални турнири, които да насърчават учениците от такива училища, отбеляза зам.-кметът Чобанов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
908 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини