Все повече мъже "се осмеляват" да пият розе

  • 16 март 2017 14:12

  • 1854
  • 0
Все повече мъже "се осмеляват" да пият розе
©

Все повече мъже "се осмеляват" да пият розе, "разкри" днес пред репортери Елина Спасова на представянето на програмата "Кино гурме" на 21-ия "София филм фест" (СФФ), в отговор на въпрос за тенденциите в търсенето и производството на вина, предава БТА.

Нараства също интересът към пенливите и купажните вина, както и към новия стил "Фрутино" - микс от вино и натурален плодов сок, допълни експертът.

В "Кино гурме" тази година са два съвсем нови документални филма и два игрални, станали вече класика - "Андре - гласът на виното" на Марк Челичеф, "Виното на Приорат" на Давид Фернандес де Кастро, "На един черпак разстояние" на Ласе Халстрьом с Хелън Мирън и "Чарли и шоколадовата фабрика" на Тим Бъртън с Джони Деп, съобщи Светлана Дамянова, пресдиректор на СФФ.

По думите й прожекциите са в подходящи часове в края на седмицата - от петък до неделя.

С гласа на Рейф Файнс е разказана историята в "бисерчето" на Берлинале - "Андре - гласът на виното" на Марк Челичеф, правнук на главния герой. Режисьорът лично ще представи продукцията - пътешествие от Русия през Европа до Америка, което запознава зрителите с историята на Андре Челичеф.

Руският аристократ в младостта си работи и учи в Европа, после заминава за Калифорния и прави революция във винопроизводството там.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини