Д-р Дариткова: Проблемът с фалшивите новини се разраства, бъдете с отворени очи и уши!

  • 16 март 2017 13:10

  • 3116
  • 0
Д-р Дариткова: Проблемът с фалшивите новини се разраства, бъдете с отворени очи и уши!
© ГЕРБ

Обещанията, които се дават от наши опоненти, са много приятни за слуха. Само че много активно трябва всички да се противопоставяме на фалшивите новини. Този проблем в България и по света се разраства.

Това заяви на среща с жители на кв. „Невястата“ в Смолян водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, съобщиха от пресцентъра на партията. Като пример за фалшива новина тя посочи изявлението на БСП-лидера Корнелия Нинова, че ако стане премиер, ще наложи вето на санкциите на Русия. „Представяте ли си как изведнъж България ще застане много рязко и ще наложи вето на тези санкции“, попита д-р Дариткова. И обясни, че реалистите знаят какъв е механизмът на санкциите срещу Русия. „Наложено е запрещение на списък с лица, олигарси от Русия, приближени до правителството и до президента Путин, а не срещу държавата Русия. Това са хора, за които се смята, че са допринесли за това Украйна да е в настоящата ситуация. Всичко това е прието от Европа. Президентът Радев беше там. И не се е произнесъл против. Освен това няма предвидена процедура, по която ние да наложим вето на такава процедура. Но сега слушаме как някой е много решен да отиде в Брюксел като министър-председател и изведнъж ще вземе да събори руските санкции“, коментира водачът в листата на ГЕРБ.

Според нея това меко казано „ни излага“. Първо, защото хора с претенции за най-високи постове в държавата показват дълбоко непознаване на процедурите, по които се работи в Европейския съюз. И второ, с подобни изявления България, която все още се бори за доверието на своите партньори в ЕС, изведнъж се опитва да се дистанцира от взети общоевропейски решения. „Ето един простичък пример за фалшиво обещание, за фалшива новина, която няма нищо общо с възможностите и реалностите, но печели симпатии сред вероятно немалък брой хора. В същото време веднага след изборите ще се окаже, че това изобщо не може да се случи. Въпросът е кой ще бъде излъган тогава“, обобщи д-р Дариткова.

Затова нейният апел в тази кампания към всички избиратели е: „Бъдете с отворени очи и уши! Внимавайте какво ви се поднася като послания! В момента популизмът и лесните обещания взимат връх, а ние от ГЕРБ сме за реални решения - точно защото винаги сме били реалисти. Ангажиментите ни са на базата на това, което сме построили, което сме постигнали като икономически растеж. Затова сега започваме да говорим за инвестиции в благосъстоянието на хората, за по-добра социална политика, за ръст на пенсиите, за ръст на заплатите. Всичко това може да се случи, но едва сега - когато имаме стабилност в икономиката“, изтъкна д-р Дариткова.

В предизборната среща с жители на смолянския кв. „Каптажа“ взеха участие и кандидатите за депутати д-р Красимир Събев, Андриян Петров и Денислав Костов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини