Кметът на Берлин се срещна с виден руски опозиционер в Москва

  • 16 март 2017 11:37

  • 1481
  • 0
Кметът на Берлин се срещна с виден руски опозиционер в Москва
© Getty Images/Guliver

Кметът на Берлин Михаел Мюлер, който бе на посещение в Москва, се срещна с видния руски опозиционен политик Дмитрий Гудков. Визитата на Мюлер бе с цел укрепване на връзките между ръководствата на Берлин и Москва, предаде ДПА.

Гудков планира да се кандидатира за кмет на Москва. Той стана известен през 2011 г., когато помогна за организирането на масови протести срещу руското ръководство, а после беше избран в парламента, където беше депутат до миналата година.

Преди срещата Мюлер положи цветя на моста в Москва, където през 2015 г. беше убит руският опозиционен лидер Борис Немцов.
Мюлер се срещна с кмета на Москва Сергей Собянин и подписа меморандум за съживяване на 25-годишно партньорство между европейските столици.

Отношенията между Германия и Русия се обтегнаха през последните години заради конфликта в Украйна, а Европейският съюз и Москва взаимно си наложиха икономически санкции.

Обемът на търговията между Германия и Русия намаля от 80 милиарда евро през 2012 г. на 47 милиарда евро през първите 11 месеца на миналата година. Въпреки това двете страни си остават основни търговски партньори, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини