Варна стартира кампания за набиране на доброволци

  • 15 март 2017 12:33

  • 4751
  • 2
Варна стартира кампания за набиране на доброволци
© Булфото (Архив)

Във Варна започна информационна кампания за попълване на доброволните отряди, които трябва да бъдат структурирани във всяка община с население до 20 000 души.

Областният управител на Варненска област Тодор Йотов разкри подробности за кампанията.

"Стратегията казва, на хиляда човека – доброволец. В Бяла до този момент имаме петима, във Варна са 44 души, в Долни Чифлик са 11, в Дългопол са 15 души. Тези доброволни формирования подпомагат общините в превантивната работа. Когато имаме такова доброволно формирование, то съответната община има право да кандидатства пред Министерството на вътрешните работи, за да бъде предоставена техника. Те биха могли да си почистят затлачени дерета с тая техника", каза той.

Всеки кандидат за доброволец трябва да премине медицински преглед и да е с чисто съдебно минало, а документите се подават в съответната община, предаде БНР.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4751 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Никола Петров

2017.04.05 | 09:00

2
Глупости!
Димитър Борисов

2017.03.16 | 03:25

1
Тези доброволци трябва да имат поне някакви привилегии, защото работят без пари. Депутатите се уредиха с много привилегии и отделно много високи за България заплати. Излиза че това е дискриминация спрямо доброволците. Ако е много хубаво на депутатите децата ще бъдат добро

Добави коментар

Водещи новини