Изкуствен интелект търси споменаването на болката и тъгата в постовете на потребителите

  • 15 март 2017 11:08

  • 2576
  • 1
Изкуствен интелект търси споменаването на болката и тъгата в постовете на потребителите
©

Социалната мрежа Фейсбук забрани на своите разработчици да наблюдават огромното количество данни, които компанията генерира. От Американския съюз за граждански свободи (ACLU), че Facebook и Instagram са предоставили потребителски данни на Geofeedia - компания, разработваща продукти за наблюдение - които след това се продават на органите на реда. След това съобщение обаче от Facebook са преустановили предоставянето на данни на Geoeedia.

От социалната мрежа обявиха още, че са създали алгоритъм, който ще "изчислява" и намира хората, които са податливи към самоубийство, съобщи Би Би СИ. Според медията механизмът ще анализира постовете и коментарите и ще определя дали човекът се нуждае от помощ. Изкуствен интелект ще търси споменаването на болката и тъгата в постовете на потребителите, както и ще следи за въпроси в коментарите на приятели или фрази, като: "Добре ли си?" "Аз съм притеснен за теб", и други.

Засега проектът е стартирал само в САЩ, но скоро ще бъде на линия и в други страни. От социалната мрежа обявиха също, че си сътрудничат с няколко организации за психично здраве и потребителите ще могат в реално време да се свързват със специалистите. Това ще става посредством добавяне на специална платформа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
естествен интелект

2017.03.15 | 11:49

1
Не става с програми.

Добави коментар

Водещи новини