Наркопласьор от Варна остава под домашен арест

  • 14 март 2017 16:11

  • 1175
  • 0
Наркопласьор от Варна остава под домашен арест
©

Наркопласьор от Варна остава под домашен арест. В. К. е задържан на 10 март, по време на специализирана полицейска операция във Варна. При извършен обиск и претърсване на дома му, са открити три вида наркотични вещества, установени като кокаин (10 полиетиленови пакетчета, скрити в кутийка "Упсарин" с общо тегло 4,39 грама), производно на амфетамини (0,04 грама) и марихуана (0,09 грама).

Мъжът е привлечен като обвиняем в тежко престъпление по смисъла на закона. Обстоятелството, че при обиска и претърстването са открити три вида наркотични вещества, според съда води до извод, че деянието не е инцидентно, а наркотиците са били държани с цел разпространение. За това и прокуратурата е поискала мярка постоянно задържане.

На този етап са налице свидетелски показания само на двама полицейски служители, за съпричастност на В.К. към дилърска мрежа във Варна. За мъжа няма данни за криминални регистрации. Той има постоянен адрес, на който живее с бившата си съпруга и двете деца. По тези причини съдът е счел, че мярка за неотклонение "домашен арест" на лицето е достатъчна, за да се ограничи опасността от извършване на престъпление. Определението на ОС - Варна може да бъде протестирано или обжалвано в 3-дневен срок.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини