Личен лекар отчитал прегледи на починал пациент, вижте какво му се случи

  • 10 март 2017 08:50

  • 27359
  • 3
Личен лекар отчитал прегледи на починал пациент, вижте какво му се случи
©

Здравната каса в Пазарджик прекрати договора на личен лекар от Велинград, защото отчитал прегледи на пациентка, след като била починала. Докторът е част от групова практика.

От дружеството опитаха да обжалват санкцията, но Административният съд я потвърди, като сдружението ще трябва да плати и 500 лева разноски, съобщава Дарик.

Санкцията е наложена със заповед на директора на РЗОК-Пазарджик. При извършена преди това проверка служители на касата установили, че един от шестимата лекари в практиката – д-р Георги Антонов, е отчитал прегледи на пациентка след смъртта й. Д-р Антонов дал обяснения, че е допусната техническа грешка, но това било прието за неоснователно, тъй като той знаел за смъртта на пациентката.

Освен това е установено, че и друг път е извършвал същото нарушение. Заповедта на директора на РЗОК е за частично прекратяване на договора на дружеството само в частта за д-р Антонов, каквото е предвиденото в Закона за здравното осигуряване наказание при отчитане на неизвършена дейност.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
27359 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.29 | 11:00

2
СПОРЕД МЕН ГО ГАЛИТЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОТНЕМА ЛИЦЕНЗ И ПРАВА ДА УПРАЖНЯВА ПРОФЕСИЯТА И ДА ЗАЕМА ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ ДА ХОДИ ДА РАБОТИ В ЧАСНИЯ СЕКТОР.И ЗАЩО НЕ Е ОСЪДЕН ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ НЯКАКВА ГЛОБА ЛИХВИ.........

2017.03.29 | 11:00

3
Този лекар заслужава похвала.Даже и когато пациентът е починал,продължил да си изпълнява лекарския дълг.
Коста

2017.03.29 | 11:00

1
Иначе всички плюеха Москов за отпечатъците!Плюеха най-много, най-големите крадци в бели престилки!За какво въобще говорим,всичко тук е една голяма далавера и измама!

Добави коментар

Водещи новини