Стълбът на социалните права ще създаде по-добри условия за развитие на гражданите на ЕС, обяви Гълъб

  • 09 март 2017 17:47

  • 2290
  • 3
Стълбът на социалните права ще създаде по-добри условия за развитие на гражданите на ЕС, обяви Гълъб
© Булфото

Постигането на икономически растеж без социално развитие означава задълбочаване на неравенствата и бедността. В стремежа ни да предотвратим тази опасност приемането и прилагането на Европейския стълб за социални права ще бъде важна стъпка в посока засилване на социалното измерение на Европейския съюз. Това каза министърът на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. при откриването на дискусия в рамките на тристранна срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Основната цел на заседанието е да осигури постоянен диалог между Европейския съвет, Съвета на ЕС, Европейската комисия и социалните партньори по въпросите на заетостта.

В срещата на високо равнище участваха председателите на Европейския съвет Доналд Туск и Европейската комисия Жанк-Клод Юнкер и европейският комисар по заетостта и социалните въпроси Мариане Тийсен.

В изказването си министър Донев подчерта, че Европейският стълб за социални права е сред най-важните инициативи за европейските граждани през последните години. "Държавите-членки, които желаят да се присъединят към нея, ще имат възможност за сближаване в областта на заетостта и социалната политика. Нека не забравяме, че очакванията на хората са и именно в тази насока за предприемане на решителни действия и решаване на техните конкретни проблеми", каза министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

"Начините, чрез които принципите на Стълба ще бъдат прилагани в контекста на съществуващите механизми за наблюдение и координация на политиките в ЕС имат нужда от ясно и прозрачно определение. Важно е да се отчетат и вижданията на социалните партньори относно границата между европейската и националната компетентност в рамките на Стълба, в условията на различно икономическо, социално и фискално състояние на страните членки", подчерта министърът на труда и социалната политика.

"Неразделна част от дебатите следва да бъде въпросът за финансовото изражение на изпълнението на политиките в съответните области, които са част от Стълба", добави той.

"Независимо от предприетите вече действия, ще са необходими още усилия и решимост за предоставянето на възможности за развитие и разгръщане на потенциала на гражданите на Съюза. Изразявам надежда, че Стълбът на социалните права ще предостави допълнителни насоки и възможности на държавите членки да развият мерки, допринасящи за подобряване на достъпа на все повече хора до достойни и справедливи условия за развитие и използване на техния потенциал", каза още Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2290 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пиночет

2017.03.10 | 09:21

3
а бе гарго рошава не мислиш за БГ гражданите .а за тия от ес продажник смотан ходи при мама да ти изтрие Жълтото около устата
Умник Гюро

2017.03.10 | 09:21

2
Краснъй Гълъб си ти, комунист нещастен.

2017.03.10 | 00:05

1
да не се окаже че социалните права за българите са 12 часов работен ден , а заплащане за 1/20

Добави коментар

Водещи новини