Внимание! Хапчета-убийци за отслабване заливат пазара (видео)

  • 09 март 2017 09:03

  • 12337
  • 2
Внимание! Хапчета-убийци за отслабване заливат пазара (видео)
©

Хранителни добавки за отслабване със съмнителни качества и дори съдържащи забранени вещества свободно се продават в интернет, а някои от тях сериозно увреждат сърцето и мозъка и дори водят до смърт. Това установи проверка на Нова телевизия.

Често продуктите са с доказано опасно действие, заради което са и официално спрени от продажба от Брюксел. Оказва се обаче, че в интернет нищо не може да спре търговците и контролът е невъзможен. На сергията за отслабване има всичко – от чайове, гелове и нестандартни кафета, до хапчета и капсули с различни хранителни добавки - и винаги с обещанието за перфектна визия за буквално броени дни. Само за няколко дни всеки може да заприлича на супер модел, според обявите в интернет. В мрежата зад агресивни предложения и красиви обещания се крият търговци, които трудно могат да бъдат открити.

Бързият ефект при някои от хапчетата се дължи на съставката сибутрамин.

Веществото наистина е забранено от Брюксел през август 2010 г., а всички разрешения за употреба на лекарства, съдържащи сибутрамин, трябва да бъдат спрени в рамките на Европейския съюз, пояснява Нова телевизия. Причината – ползите не превишавали рисковете от употребата му.

Според експертите мисия "перфектно тяло" може да се осъществи и с две седмици усилени тренировки и здравословна храна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
12337 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.09 | 20:18

2
установила проверка на нова тв..., а тасс не е ли съобщила...колко сте жалки
FM

2017.03.09 | 20:18

1
Така се отслабва, пиеш хапчето, гътваш се и след време като те изровят си само кокали.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини