Омбудсманът организира среща по проблемите на велосипедистите

  • 08 март 2017 15:08

  • 1059
  • 1
Омбудсманът организира среща по проблемите на велосипедистите
© Булфото (архив)

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на организира утре в сградата на институцията работна среща, на която ще бъдат обсъдени предложения за законови промени и спешни мерки за осигуряване на безопасна среда и условия за любителите велосипедисти, както и за професионално практикуващите колоездене, съобщиха от институцията на обществения защитник.

Повод за срещата е сигналът до омбудсмана от членовете на клуб "Велосипеди" след трагичния инцидент, при който загина един от най-добрите български колоездачи у нас - Мартин Гачев. Той беше пометен от ТИР на главен път 1-8. Колоездачите настояват за разумно поведение от всеки шофьор и прилагане цялата строгост на закона от страна на органите, отговорни за спазването му.

Поканени да участват в срещата са МВР, МРРБ, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на младежта и спорта, МОН, Министерството на туризма, КАТ, Българският колоездачен съюз, Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", Националната спортна база, Столичната община, сдружения на колоездачи.

През 2015 г. у нас са станали 428 произшествия с колоездачи. При тях 410 души са били ранени, а 29 са загинали. През 2016 г. катастрофите с велосипедисти са 394, загиналите - 33, а ранените - 369 души.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1059 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Смехурко

2017.03.08 | 15:32

1
Тая па,тая па!!!!Пак безсмислици!Аз пък имам проблем с Пържените домати,Пърдя от тях!!!!:DDDDDDD

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини