Пловдивският окръжен съд осъди дилъри на наркотици

  • 08 март 2017 13:31

  • 1654
  • 0
Пловдивският окръжен съд осъди дилъри на наркотици
©

Пловдивският окръжен съд одобри споразумение между Окръжна прокуратура - Пловдив и подсъдимите Стоян Касабов, Симеон Каракашев и защитниците им, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Симеон Каракашев с прякор "Монката" и Стоян Касабов с прякор "Стоката" се занимавали с разпространение на наркотични вещества.

Каракашев извършвал продажба сред ограничен кръг от дилъри, сред които и Касабов, които впоследствие продавали наркотичните вещества на крайните потребители.

Стоян Касабов е признат за виновен за това, че на 17.05.2016 г. в Пловдив при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови вещества на обща стойност 8 186,97 лева. Съдът му наложи наказание "Лишаване от свобода" за срок от четири години и десет месеца при първоначален строг режим.

Преди това той е бил осъждан за тежко умишлено престъпление и два пъти за умишлени престъпления от общ характер.

Подсъдимият Симеон Каракашев е признат за виновен за това, че на 17.05.2016 г. в Пловдив, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение наркотични вещества на обща стойност 7 615, 28 лева.

Спрямо него Пловдивският окръжен съд определи наказание от една година и пет месеца затвор, при първоначален общ режим. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини