Бракониери убиха носорог във френски зоопарк

  • 07 март 2017 18:36

  • 11475
  • 1
Бракониери убиха носорог във френски зоопарк
© Gettyimages

Носорог беше застрелян от бракониери в зоопарк във Франция. Това е първият подобен инцидент в Европа, съобщава Би Би Си.

Служителите на зоопарка намерили 4-годишният бял носорог Винс мъртъв в клетката му в парка Тоари във вторник сутринта. Според полицията един от роговете му е отрязан с електрически трион. Бракониерите са стреляли три пъти в главата на Винс, след което са влезли в зоопарка. Отрязали са рога и са избягали. Всичко е станало през нощта. Бракониерите не са успели да вземат втория рог.

На черния пазар този рог може да стигне до 60 000 долара за килограм. В дивата природа всеки месец бракониери убиват около 100 носорога. Но това е първият път, в който това се случва в зоопарк в Европа.

От зоопарка посочват, че докато бракониерите са действали, другите два носорога – 37-годишната Грейси и 5-годишния Бруно, са избягали от мястото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dan

2017.04.28 | 15:44

1
На бас,че бракониерите са от новодошлите "франсета",дето по техните земи така си гърмят диви животни.Горките,сигурно носталгията ги е принудила да си набавят този сувенир,че да им напомня за дома.Като приемаш такива гости,ще им търпиш и мурафетите.

Добави коментар

Водещи новини