Да се спре реваншизмът в името на пациента, зоват партиите

  • 07 март 2017 17:25

  • 6069
  • 3
Да се спре реваншизмът в името на пациента, зоват партиите
© бТВ

Реформата в здравопазването изисква сериозни усилия и дълосрочни планове. За да се постигне устойчивост на подобрението на здравеопазването, трябва да се върви към надпартиен консенсус. Около това мнение се обединяват здравните експерти на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Обединени патриоти", които участваха в дебат за здравеопазването.

"Отдавайки се на реваншизъм, ние не може да постигнем промяна", категорична бе Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Пред бТВ тя заяви, че трябва да отчете и позитивното, което е направено. Посочи, че здравеопазването не може да е приоритет само за един мандат.

Според канидата за депутат на ДПС Нигяр Джафер здравеопазването е от най-значимите провали на всички политици. И тя като Дариткова заяви, че партиите трябва да седнат на експертно ниво и да се разберат, независимо кой в какво управление е.

На подобно мнение беше и Георги Колев от "Обединени патриоти", а Георги Михайлов от БСП изтъкнаха, че фокусът трябва да бъде детското и майчино здравеопазване.

Основните критики бяха насочени към функционирането на НЗОК, която според тях формира дефицит и има много дефекти. Контролът на качеството трябва да се завиши, смятат от партиите.

Даниела Дариткова изтъкна, че от ГЕРБ са заложили изгражданено на Единната здравна информационна система за две години. Тя напомни и за идеята за електронна рецепта.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6069 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.07 | 23:35

3
БКП - четири в едно,честито!

2017.03.07 | 23:24

2
Означава ли това,да не се търси отговорност от никой?А населението - кучета го яли.
hayabusa

2017.03.07 | 23:24

1
какви пациенити,човек да не се разболява при тази калпава здравна система. :)

Добави коментар

Водещи новини