Цвета Караянчева в Кирково: ГЕРБ работи в интерес на земеделските производители (снимки)

  • 07 март 2017 15:45

  • 4644
  • 6
Цвета Караянчева в Кирково: ГЕРБ работи в интерес на земеделските производители (снимки)
© Пресцентър ГЕРБ

Вие, земеделските производители, сте изключително значими за икономиката на региона. И не само защото с над 7 000 регистрирани земеделци в Кърджалийска област сме на второ място в страната, а защото носите доходи и осигурявате хляба и поминъка на хората. С тези думи водачът на листата на ГЕРБ Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се обърна към участниците в кръглата маса по земеделие, която се проведе днес по нейна инициатива в Кирково.

Тя подчерта, че като депутат в три поредни парламента винаги е работила за това да има по-добри условия за хората, които се занимават със селско стопанство, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.



„Ще ви припомня поправките в Закона за тютюна, с които освободихме пазара и постигнахме скок на изкупните цени. Направихме така, че само животновъдите да могат да ползват пасища и мери, за да кандидатстват за субсидии, а през 2015 г, когато тежката зима унищожи голяма част от добитъка, правителството на ГЕРБ обезщети пострадалите фермери максимално бързо и на пазарни цени. Съвсем наблизо, в село Бенковски, прокарахме водопровод и решихме веднъж завинаги проблема с поливната вода. Това са малка част от нещата, които сме направили, защото винаги сме били обърнати с лице към вас“, каза Караянчева. Тя обясни, че министърът на земеделието и храните в правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри и заместниците й Цветан Димитров и Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в присъстват лично на форума, за да кажат какво предстои да бъде направено в сектор „Земеделие“ в следващ управленски мандат на ГЕРБ.



Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри представи акцентите в програмата на ГЕРБ в отрасъл земеделие. "Ще настояваме пред ЕК за евентуална нулева ставка на ДДС за плодове и зеленчуци, за да бъдат равнопоставени нашите производители в Европа. Ще продължим да изнасяме консервирани храни и да контролираме ГМО. Категорична съм, че България е страната с най-строгия режим за отглеждане на ГМО-култури. Що се касае до СЕТА, споразумението по никакъв начин няма да засегне интересите на производителите, нещо повече – за някои от тях ще се отворят нови пазари", заяви Танева.

Тя коментира и подготвения от ГЕРБ Закон за храните, който бе внесен в 43-то Народно събрание. Танева изтъкна, че той е приет с пълен консенсус от бизнеса в хранителната индустрия, предвижда по-високи санкции за нарушителите и подкрепа за родното продукти.

"С него ще се гарантира 100-процентова сигурност и контрол на храните, което слагаме на трапезата си, за първи път се въвежда и регулация на търговията с храни по интернет", заяви Танева. На форума присъстваха земеделски производители от цялата област.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4644 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
гергана

2017.03.11 | 16:01

6
Стига с това "ЩЕ,ЩЕ" та вие десет години само това говорите,ще направим,ще дадем,ще дадете на вашите,а за останалите няма да се сетите.Танева,ти малко ли граби от Мелинвест,колко братовчеда останаха бедни около теб
го4о

2017.03.08 | 21:11

5
долна лъжа,не вие срам окрадаохте и земеделци и цялата държава че и още искате да крадете.марш отрепки и никога повече не се показвайте или разтрел,кълна ви децата ви от рак да умрът и да ги гледате да имате пари и да не може да им помогнете гнусари герберски

2017.03.08 | 21:11

4
НИКОГА ПОВЕЧЕ ЛЪЖЛИВИТЕ ОТ ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2017.03.08 | 09:54

2
Цвета е дърта уроспия и шафрантия.Само уйове и пари са и в главата.Тая е болна от куромания.

2017.03.08 | 09:54

3
С Винету и Цецерон редовно си правят анални сюрпризи.

2017.03.08 | 09:53

1
НОВИНИ БГ.--МЕДИЯТА НА МАФИЯТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ !!!ПОЗОР

Добави коментар

Водещи новини