Най-удивителните исторически паметници в Индия

  • 04 март 2017 17:41

  • 3200
  • 0
Най-удивителните исторически паметници в Индия
© Getty Images (Архив)

Индия е страна на крайностите. Няма друга като нея в света. В страната се изповядват различни религии, говорят се различни езици и се предават от поколение на поколение различни традиции.

Историческите места в Индия отразяват множеството древни архитектурни стилове и култури. Днес ще ви представим 10 възхитителни исторически паметници в Индия, които си струва да посетите веднъж в живота си.

Хава Махал

Хава Махал, още известен като двореца на ветровете, е една от най-прекрасните забележителности в Джейпур. Този красив дворец е построен от махараджата Савай Пратап Сингх през 1799 г.

Розовият дворец, както се предполага, е бил построен във формата на короната на Кришна.

Хава Макал е идеална реализация на архитектурата на Раджпутана. Пирамидална форма и 953 красиви прозореца правят мястото уникално. Неслучайно дворецът е признат за основна забележителност на града.

В интериора преобладават дългите проходи и множеството прозорци. Тук няма да откриете стълбище. Различните етажи са свързани помежду си с особени склонове.

Прозорците са 953. Те са предназначени за кралските жени, които никога не се появявали пред публика. Чрез тях те имали връзка с живота на хората извън двореца.

Клетъчен затвор

Познат е още като кала пани. Разположен е на Андаманските и Никобарските острови. Този комплекс се е съхранил като нямо свидетелство за изтезанията, на които са били подлагани индийските борци за независимост.

Днес клетъчният затвор е сред главните исторически забележителности на страната.

Арка

Вратата на Индия – това е най-известната забележителност в Мумбай. Строителството на вратата на Индия приключва през 1924 г. То отнема 13 години.

Арката е построена в стил Индо-Сараценска архитектура. Главната цел на построяването на тази колосална структура е да ознаменува пристигането на крал Георг V и кралица Мери в Мумбай през 1911 г.

Вратата на Индия е символ на британска Индия и британския император.

Вижте останалите тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
3200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини