Откриха плодовете и зеленчуците, от които се пълнее

  • 28 февруари 2017 11:54

  • 35310
  • 1
Откриха плодовете и зеленчуците, от които се пълнее
© Gettyimages

Американски учени откриха кои са зеленчуците, от които се дебелее. Те бяха разобличени в мащабно американско проучване, цитирано от в. "Сънди експрес".

За целите му специалисти от Колежа по обществено здравеопазване към Харвардския университет са анализирали данни за над 130 000 американци, чиито хранителни навици са изследвани в продължение на повече от две десетилетия.

Изследователите са установили, че въпреки здравословните й качества, почитателите на сладката царевица, които редовно я похапват, са най-застрашени да се сдобият с някой и друг килограм излишно тегло. В списъка следва грахът. Всекидневната му консумация е свързана с половин наднормен килограм. Сред плодовете и зеленчуците, които, колкото и да са полезни, застрашават стройните форми, са също картофите, зелето, лукът и прасковите.

На другия полюс са плодовете и зеленчуците, помагащи на любителите си да отслабнат. Първенец в това отношение са боровинките. Хората, които редовно ги похапват, могат да разчитат на успешно преборване с един излишен килограм. Като продукти с подобни качества специалистите възхваляват още карфиола, сливите и крушите.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
35310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2017.03.01 | 21:27

1
Да живеят вегетарианците - дупе да им е яко.

Добави коментар

Водещи новини