Започва проверка в затвора в Пловдив след бягството на затворник

  • 27 февруари 2017 12:42

  • 3184
  • 1
Започва проверка в затвора в Пловдив след бягството на затворник
©

Районна прокуратура в Пловдив ще повдигне обвинение за бягство от затвора спрямо Тома Ендрев на 32 г., както и за притежаване на амфитамини. Това каза районният прокурор Гергана Мутафова. Ще бъде извършена и проверка в затвора в Пловдив от ГД "Изпълнение на наказанията" за неизползването на помощни средства при конвоирането на затворника.

Припомняме, че Ендрев избяга от затвора на 21 февруари в 21,30 часа по време на конвоирането му от затворническото общежитие до централния корпус на затвора. Той е трябвало да бъде преместен заради нарушение на правилата - бил е видян от служител на затвора на главната улица в града без да има разрешение за това.

Ендрев излежава присъда от 18 години, която е сборна за няколко престъпления, в това число и за убийство.

Около 22,30 часа той е бил вече обявен за издирване, а на 24 февруари криминална полиция получава оперативна информация за местонахождението му. На 26 февруари той бе заловен и арестуван на ул. "Телериг" в квартирата на Мариан Пенев, бивш затворник. По думите на районния прокурор има данни, че Ендрев е бил два пъти в апартамента на Пенев - в петък и събота, като последния ден е останал да преспи там.

Заместник-директорът на полицията в Пловдив комисар Георги Георгиев добави, че най-напред е бил задържан Мариан Пенев извън дома си, след което лично той завежда полицията до квартирата си. Тепърва ще се уточнява дали Пенев е знаел, че укрива избягал затворник. По време на разследването са проверени 15 квартири, жп и автогари, както и сигнал за пребиваването му във Варна, каза още Георгиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3184 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.27 | 19:27

1
Кой бе кмета на Пловдив оня цървул от Герп ли успя да избяга или Цацаратурата по нареждане на Бай Уй го освободи доброволно.

Добави коментар

Водещи новини