Грандиозен гаф на Оскарите (снимки+видео)

  • 27 февруари 2017 06:56

  • 56945
  • 4
Грандиозен гаф на Оскарите (снимки+видео)
© Gettyimages

Най-престижните награди в света на киното бяха раздадени за 89-и път на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис. Водещ на шоуто беше комикът Джими Кимъл.

Най-бляскавата церемония в света на киното - връчването на наградите Оскар, води началото си от далечния 4 май на 1927 година, когато 36 кинодейци, представители на различни професии във филмовото производство, учредяват Академията за кинематографично изкуство и наука, предаде Франс прес.

Церемонията не мина и без гаф. По време на връчването на статуетката за най-добър филм Уарън Бийти обърка спечелилия "Лунна светлина" със "Страната Ла Ла". На сцената целият екип на "Страната Ла Ла" излезе, за да изкаже благодарствена реч, но изведнъж се оказа, че Бийти е объркал името на филма. По-късно стана ясно, че той е държал в ръцете си плика с наградата за най-добра актриса, която спечели Ема Стоун за участието си в "Страната Ла Ла".

Вайола Дейвис бе удостоена с награда Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля във филма "Огради". Вайола Дейвис е първата чернокожа актриса, номинирана три пъти за Оскар. В тази категория Дейвис се състезаваше с Наоми Харис в "Лунна светлина", Октейвия Спенсър в "Скрити числа", Никол Кидман в "Лъв: стъпки към дома" и Мишел Уилямс в "Манчестър до морето".

Актьорът Махершала Али спечели награда Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля за „Лунна светлина“. Носителят на приза за най-добър актьор в поддържаща роля беше избран измежду Махершала Али за "Лунна светлина", Джеф Бриджис за "На всяка цена", Лукас Хеджис за "Манчестър до морето", Дев Пател за "Лъв" и Майкъл Шанън за "Хищници в мрака".

За съжаление филмът „Сляпата Вайша“ на Теодор (Тео) Ушев не успя да спечели наградата „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм.

Вижте носителите на Оскар в част от категориите:

Най-добър актьор - Кейси Афлек за "Манчестър до морето"

Най-добър режисьор - Деймиън Шазел за "La La Land"

Най-добра актриса в поддържаща роля - Вайола Дейвис "Огради" (Fences)

Най-добър актьор в поддържаща роля - Махершала Али ("Лунна светлина")

Най-добър чуждоезичен филм - "Търговският пътник", режисьор Асгар Фархади, Иран

Най-добра анимация - "Зоотрополис"

Късометражен анимационен филм - "Свирчо" ("Piper"), Алън Бариларо и Марк Зондхаймър

Най-добър документален филм - "О Джей: Произведено в Америка" Езра Еделман и Каролайн Уотърлоу - сценография - "La La Land"

Грим и прически - Алесандро Бертолаци, Джорджо Грегорини и Кристофър Нелсън за "Отряд самоубийци"

Костюми - Колийн Атууд за "Фантастични животни и къде да ги намерим"

Монтаж - "Възражение по съвест" и Джон Гилбърт - визуални ефекти - "Книга за джунглата"

Най-добър късометражен документален филм - "Белите каски"

Най-добър късометражен игрален филм - "Пей"

Операторско майсторство - Линус Сандгрен за "La La Land"

Оригинална музика - Джъстин Хороуиц за "La La Land"

Оригинална песен - "City of Stars" от мюзикъла "La La Land"

Оригинален сценарий - Кенет Лонърган за "Манчестър до морето"

Адаптиран сценарий - Бари Дженкинс и Тарел Алвин Маккрейни за "Лунна светлина"

Последвайте канала на

Мая Йорданова
56945 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.03.05 | 19:45

4
Сляпата Ваяша е чудо че е стигнала до там. Гледах го вчера и докато си чакх да видя защо е номиниран и филма свърши. Нищо не ми каза. Интересна идея но никакво развитие или кинематография. Резба на линолеум в анимация е интересно но това е враздела изкуство и медии. Киното има
пффффф

2017.03.05 | 19:45

3
където и да погледна попадам само на тъпата сляпа вайша. да си наврете където слънце не огрява недораслите български мераци. голямо навиране, голямо чудо.
Владо

2017.02.28 | 01:45

2
Хем сте объркали датата на първите Оскари, хем сте объркали колко церемонии е имало досега, хем не сте написали кой спечели за "най-добър филм", дето е черешката на церемонията.
100

2017.02.27 | 22:33

1
Пълен цирк и бутафория..... сбирщина от наркомани и деграданти

Добави коментар

Водещи новини