Ще пием чиста вода в цяла България! Създават фонд за ВиК и в малките населени места (снимки)

  • 24 февруари 2017 15:49

  • 15137
  • 8
Ще пием чиста вода в цяла България! Създават фонд за ВиК и в малките населени места (снимки)
©

След успешната програма за санирането, ГЕРБ се ангажира да реализира Национална програма в областта на водите, насочена към осигуряване на чиста питейна вода и пречиствателни съоръжения в по-малките населени места. Това обявиха водачите на листи за Варна и Бургас Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва на среща с Управителния съвет на Камарата на строителите в България (КСБ), на която присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Те представиха предизборната програма на ГЕРБ и политиките, които ще са приоритет в следващ мандат.

Целта на програмата ще е да се финансират ВиК проекти там, където не е възможно да се кандидатства по Оперативните програми. Предвижда се ресурсът да се осигурява от държавния бюджет и да е по близо 100 милиона лева годишно.

Борисов акцентира, а строителният бранш приветства идеята на ГЕРБ да се облекчат бизнеса и хората като администрацията сама да събира по служебен път нужните й документи и разрешителни.

Председателят на КСБ инж. Николай Станков изрази позицията на строителите, че категорично застават зад програмата за саниране и настояват тя да бъде продължена. „Позитивният ефект от програмата е видим и поставянето й в контекста на политическия дебат не е в интерес на обществото предвид нейната социална значимост“, каза инж. Станков. Той съобщи, че според камарата цените за саниране са ниски и в момента разработват анализ, който скоро ще бъде оповестен.

Борисов напомни, че по програмата за саниране са ангажирани 570 малки фирми.

По повод упреците, че едни и същи големи фирми печелят обществените поръчки в държавата, от КСБ обявиха, че ще публикуват анализ на разпределението на обществените поръчки в строителния бранш, за да се разсее това съмнение.

Пред Борисов строителният бранш поиска от закона за обществените поръчки да отпадне критерият най-ниска цена, защото резултатът от него е винаги негативен.

На срещата беше повдигната и темата с обжалванията на обществените поръчки, които прекомерно забавят инвестиционния процес. Като пример беше посочен търгът за тол системата, която не може да стартира близо година. Въвеждането й ще осигури справедливо заплащане при използването на пътищата, а събраните средства ще отиват целево за строителство и поддържане на пътната мрежа.
Борисов благодари на КСБ за помощта им при трагедията в Хитрино и ангажимента на фирми, членове на Камарата, да възстановят 11 къщи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
15137 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
кака Кypи

2017.02.26 | 20:54

8
а ние ще пием студена вода на изборите,защото българите знаят че ние сме заедно с Дпс
Севлиево

2017.02.26 | 20:53

7
Ние в Севлиево по повече от половин година изобщо нямаме вода - да не говорим колко е чиста!

2017.02.26 | 20:53

6
Каквито и обещания и фондове да измисляте и да създавате -ЗА ВАС НИКОГА НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ.Отвратихте цялото общество с вашето нахалство за власт.НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС

2017.02.26 | 20:53

5
ПРЕЧИСТЕНА ..БОКО ЩЕ ПИКАЕ ..НИЕ ЩЕ ПИЕМ ЗЛАТНА ВОДА ..ПО 5 ЛВ КУБИКА ,БЕЗ ОТПАДНАТА ВОДА..

2017.02.26 | 20:53

4
ОЙ ..КОЛКО СА СВИНСКИ ..ТИЯ ОТ ПЪРВИЯ РЕД ..НЕДОХРАНЕНА МИ ИГЛЕЖДА ,ДАЖЕ СВИНЕТКА ..КОПАНЯТА И НЕ И ДАВАТ ВЕЧЕ 2-3 МЕСЕЦА..
Димитър Борисов

2017.02.26 | 20:53

3
Освен чиста вода трябва и пречиствателни станции по възможност на всякъде. България е туристическа държава и трябва да привличаме туристите. Не качествено направени пътища отблъскват туристите. 25.2.2017г.
а

2017.02.26 | 20:52

2
Много са ви предизборните обещания. Но при вашето управление колко напуснаха Родината и какво производство задвижихте, икономика, енергетика, селско стопанство? Ще довлечете ли ГМО и шистовия газ?За това кажете. А си приписвате чуждите предложения от години!
А

2017.02.26 | 20:52

1
Дайте отчет защо са неколкократно оскъпени магистрали, саниране, гранични афифогради и всичко каквото правите! От много обещания нямаме нужда, а какво сте направили досега - НИЩО! 30 000 се самоубиха от глад и отчаяние. Но това не ви вълнува. А обещанията са хубаво нещо, де да ги

Добави коментар

Водещи новини