Огнян Герджиков се срещна с еврокомисар Елжбета Бенковска (снимки)

  • 23 февруари 2017 17:20

  • 4779
  • 2
Огнян Герджиков се срещна с еврокомисар Елжбета Бенковска (снимки)
© Министерски съвет

Премиерът Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то се срещна в Министерския съвет с европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска. В разговора участваха министрите на финансите Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и на икономиката Теодор СедларскиТеодор Седларски Теодор Седларски е служебен министър на икономиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Министър-председателят отбеляза, че една от първите му стъпки на поста е била сформирането на работна група за анализ на таксите и плащанията, които бизнесът прави. Ще предложим намаление на тази административна тежест в редица области, акцент са таксите, дължими към момента в Агенцията по вписванията. Това ще облекчи дребния и среден бизнес в страната, каза Герджиков. Той посочи пред еврокомисаря, че България вече предприема мерки за обвързване на образованието с професионалната квалификация – ключов фактор за развитието на бизнеса и икономиката, с въвеждането на дуалното обучение.

В рамките на разговора по докладa на Европейската комисията за напредъка на държавите-членки за изпълнението на специфичните препоръки на Съвета на ЕС и включващ задълбочени прегледи за предотвратяване и коригиране на макроикономическите дисбаланси, премиерът Герджиков подчерта, че България е изключително стриктна по отношение на фискалната си политика и може да бъде давана за пример сред останалите държави-членки.

Еврокомисарят представи пред премиера актуалните инициативи на ЕК и действията в нейния ресор както за новосъздаващите се и разрастващите се предприятия, така и по отношение на космическия сектор и научно-развойната дейност в отбранителната индустрия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4779 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ko

2017.03.29 | 01:21

2
Елжбета Бенковска- таралеж ли е, кво ли е .....

2017.03.29 | 01:21

1
Бета версия на таралеж комунист.

Добави коментар

Водещи новини