За пръв път жена ще оглави Скотланд ярд

  • 22 февруари 2017 18:53

  • 6458
  • 0
За пръв път жена ще оглави Скотланд ярд
© Getty Images/Guliver

Британското правителство обяви днес, че 56-годишната Кресида Дик ще е следващият комисар на Лондонската полиция. Тя ще е първата жена начело на Скотланд ярд в 188-годишната история на ведомството, съобщиха осведомителните агенции.

Дик, която е била заместник-комисар на Скотланд ярд, а от 2015 г. работи за Форин офис, ще поеме новия си пост следващата седмица на мястото на оттеглящия се Бърнард Хоган-Хау. Под нейно подчинение ще бъдат 43 хиляди полицаи и друг персонал.

Министърът на вътрешните работи г-жа Амбър Ръд заяви, че Дик "има ясна визия за бъдещето на полицията на метрополията и разбиране за разнообразието на общностите, на които служи".

Кресида Дик оглавяваше операцията по сигурността на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. и се ползва с уважението на мнозина висши офицери в Скотланд ярд. Но тя понесе критики заради командването на операцията след бомбените атентати в Лондон през 2005 г., когато невинен млад бразилец бе застрелян със седем куршума по грешка от полицаи, сметнали го за атентатор самоубиец, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини