Масово предозиране с наркотици на денс парти в Австралия

  • 19 февруари 2017 08:23

  • 48875
  • 1
Масово предозиране с наркотици на денс парти в Австралия
© Gettyimages

Над 20 души бяха приети в болници в Австралия, много от тях в критично състояние, след приемане на свръхдози наркотици на денс парти в Мелбърн в събота през нощта, предадоха ДПА и БТА.

Парамедици са оказали помощ на 25 посетители на музикален фестивал на електронната музика. Двадесет и двама от тях са откарани в различни болници на града, съобщи телевизионният канал "Ченъл найн" (Channel 9). Ръководителят на местната служба за спешна помощ заяви, че събитието е било "наводнено с наркотици" и че има сериозен риск за смъртни случаи.

"Това, че тази вечер нямаше такива, е вероятно късмет, отколкото нещо друго", заяви Пол Холман. "Това е най-големият брой свръхдози, които сме виждали напоследък на музикален фестивал", допълни той.

Мнозинството от предозиралите са приели наркотика ДжиЕйчБи (GHB), каза Холман.

Полицията е арестувала 40 души - 33 мъже и седем жени, а двама са получили предупреждение за притежание на канабис, съобщи местната телевизия ЕйБиСи (АВС). Един мъж е обвинен, след като у него са намерени екстази, кокаин, ЕмДиЕмЕй (MDMA), ЕлЕсДи (LSD), кетамин и хашиш. Денс партито продължава в неделя към Сидни, съобщава още ДПА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
48875 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.22 | 08:34

1
И КЕНГУРАТА СА НАРКОМАНИ ,ПЕДАЛИ И КУР.ВИ..КАТО КРАВИТЕ ..МУУУ

Добави коментар

Водещи новини