Силни снеговалежи, наводнения и пясъчни бури връхлетяха Иран

  • 18 февруари 2017 13:07

  • 2801
  • 1
Силни снеговалежи, наводнения и пясъчни бури връхлетяха Иран
© Gettyimages

Пясъчни и снежни бури предизвикаха наводнения в Иран. Лошите метеорологичтни условия в страната нарушават обичайния ритъм на живот на жителите в северната и южната й част, съобщиха местни медии, цитирани от АФП.

В половината от 31 провинции в страната училищатата са затворени - заради снега в северната част и наводненията и пясъчните бури в южната. В Северен Иран снежната покривка на места достигна 2 метра. Изолирани са стотици села в провинциите Кюрдистан Източен Азербайджан и Гилан. Силни дъждове в южната част на страната предизвикаха наводнения в провинциите Хузестан, Фарс, Керман, Хормозган и Систан и Белуджистан.

Мъж на 40 години, който искал да си направи селфи, бил пометен от пороите. Друг загинал при наводненията в провинция Бушехр. Няколко души са загинали от лавини в северната част на страната през последните две седмици.

Артисти протестираха в социалните мрежи, настоявайки правителството да окаже помощ на населението в провинция Хузестан, която е на границата с Ирак. Близо 50 депутати написаха писмо до президента Хасан Рохани да разпореди мерки в подкрепа на пострадалите зони.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2801 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
от снимки

2017.04.18 | 12:51

1
Снегът се ползва за диагностика и корекции снежинките оконтурват духове на неправилно проникнали при нас в нашия резерват същества.подобна по тежка роля имат обемните пясъчни бури..направо ги залавят и погребват в пясъците.сигурно има поне сто милиона погребани такива и

Добави коментар

Водещи новини